dijous, 3 de maig del 2007

Raó 12: Els toros


“Els catalans no volen més corrides de toros. Com a mínim, això és el que es desprèn d’una enquesta realitzada per l’Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA). Segons aquest sondeig, el 73% dels catalans són partidaris de suprimir definitivament les corrides de toros i el 77% recolzen la declaració antitaurina de Barcelona. Amb aquests resultats a la mà, l’organització ADDA està recollint signatures arreu de Catalunya i demanarà al Parlament que prohibeixi definitivament aquest tipus d’espectacles a tot el territori català.”
http://www.lamalla.net/canal/medi_ambient/fauna/article?id=93798

Aquesta informació del 2004 em recorda que per majoria absoluta els catalans, avui dia, no volem els toros. Sigui per la raó que sigui. Tampoc importa que en el passat hagi hagut toros a Catalunya. Ara no els volem i ara és el que compta.
Formant part de lestat espanyol prohibir els toros no crec que s’aconsegueixi mai, malgrat que els catalans ho prefeririem. Una nova raó per demanar poder convocar referendums i una nova raó per la independència. Els catalans tenim una altra mentalitat, volem un altre model, volem un model propi. Això es demostra en tantes coses. I els toros n’és una més.