dijous, 3 de maig del 2007

Raó 11: La gestió de l’aeroport del Prat

Es evident que a Aena li interessa que l’aeroport de Madrid tingui el monopoli a Espanya pels vols intercontinentals. Un altre exemple que un sistema centralitzat amb seu a Madrid només vetlla pels seus propis interessos. Per molt que ho vulguin els empresaris catalans si a Aena no li dona la gana d’atorgar vols intercontinentals a Barcelona no ho faran.
És increíble que els catalans haguem de fer campanyes i enviar e-mails a Aena per intentar-los convèncer per convertir Barcelona en un aeroport on Star-alliance tingui connexions de vols intercontinentals. A una area metropolitana amb més de dos milions d'habitants. El nucli cultural i turístic més important de la península ibèrica.

Aquesta gent no fa més que posar traves al desenvolupament de Catalunya. Saben que tenir vols intercontinentals afavoriria a les multinacionals a instal.lar-se a Catalunya i no a Madrid. I això no ho volen.
A Europa només Romania té un sistema de vols centralitzat com l'espanyol. A qualsevol altre estat europeu els aeroports estan regulats pels governs regionals. I la competència està ben vista. A Espanya no, allà prefereixen fer-ho per la via “aquí mano jo” i així estem.
Una altra raó per desitjar la independència que es repeteix en molts exemples: No es pot esperar que els francesos o els castellans vetllin pels nostres interessos. No ho han fet mai i segons demostren no ho faran mai. També és lògic, no? La cosa més estranya seria que per exemple els anglesos vetllessin pels interessos dels francesos.