dilluns, 1 de gener del 2007

Rao 1: LA SEAT

Vaig demanar a la Seat si em podien donar informació en català per comprar un cotxe. Si podien posar la pàgina web en català.
Em van dir que no. Que la Seat no ven només cotxes a Catalunya. Que la Seat significa Societat Espanyola d'Automòbils i turismes. Escrivint Espanyola amb negreta. Volent dir que per tant només poden expressar-se en la única llengua espanyola
que existeix. Aquestes tonteries que em van escriure en llengua castellana serien impensables si un Europeu de qualsevol altre país els escribís demanant informació en la seva llengua.
El pitjor del cas fou quan a l'endemà s'em va acudir mirar a la pàgina web d'Andorra. Em vaig quedar bocabadat. La SEat té a Andorra una pàgina web EN CATALA!
Es a dir:
A un país independent de 70.000 habitants la Seat hi té sense cap problema una pàgina web en català.
A un país NO independent de 7.000.000 d'habitants la Seat es nega a fer-ne una.
Això vol dir que si Catalunya fos un país independent, per molt petit que fos, no tindria cap problema per aplicar una llei lingüística que a Catalunya encara no entenc per què costa tant d'aplicar.

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Boness! he llegit totes les teves raons i es q son tant clares... és un fet interssant el de saber q ens odien xro q no ens deixen separar d'ells.. al final la cosa acabarà malament, i es que poc a poc ja nem veient que amb el pas del temps "aquest amor" que ens tenen va augmentant.. i algun dia petarà..espero però que aixo no passi, i que ens dónin l'independència abans, no es questio de que ens la donin el que fa mes rabia es que ho tenim tot per ser-ho i que no ho som...
Haber de sentir com diuen que perseguim el castellà, q imposem el català, ... em crispa la sang! això es el q ells han fet durant tants anys amb nosaltres, i que mai hem fet ni farem... hem lluitat i seuguirem lluitant per aconseguir aquesta llibertat que tant anhelem.


Saluts dsd el Tarragonès!

aclaparat ha dit...

En fi.. coses com aquestes al final ja no ens estranyen, els coneixem molt bé aquesta gent.. V.V

Francesc Rosàs ha dit...

Ahir els hi vaig enviar un mail aviam si havien canviat les coses i sembla que ara són una mica més diplomàtics ;)

De: Francesc Rosàs [mailto:francescrosasbosque@gmail.com]
Enviado el: domingo, 17 de julio de 2011 22:11
Para: Seat Responde
Asunto: Web en catalán

Hola,

Estoy mirando coches en vuestra web y me preguntaba si ya que tenéis una fuerte presencia en Catalunya tenéis pensado hacer una versión en catalán.

Un saludo y gracias.

Resposta:

Estimado Sr. Rosàs:

Ante todo le agradecemos su confianza en nuestra Marca.

Acusamos recibo a su comunicación cuyo contenido ha sido objeto de nuestra mayor atención y a la cual seguidamente correspondemos.

Le agradecemos nos haya informado sobre su experiencia con nuestro servicio, ya que todas las opiniones e informaciones de nuestros clientes nos ayudan a obtener un mayor conocimiento del servicio prestado, lo cual no dude supone una información muy valiosa para nuestra organización y contribuye a mejorarlo.

Aprovechamos la oportunidad para saludarle atentamente.

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Hola!
Ja em diràs quina resposta t'han donat.
Salutacions
Miquel

Francesc Rosàs ha dit...

AQUESTA era la resposta. Si en faran gaire cas o no ja no ho sé.

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Ah. Caram. Pensava que aquesta era una resposta automatitzada sense entrar en el contingut que havies suggerit. A mi se'm van posar galls. Sembla mentida. Una marca que en teoria hauria de voler vendre cotxes prefereix no vendre'ls si ha de ser en català. El món al revés.
Ara, estic segur que si la Generalitat hagués dit: comprarem tots els cotxes pels mossos d'esquadra a la SEAT si a partir d'ara ho feu tot en català, segur que ho haurien fet. El problema més greu, però és que els catalans compren productes en llengua forana, és a dir, la culpa és sobretot nostra.

Nurbi ha dit...

Ara hem feu sentir malament per tenir un seat. Enviaré un correu electrònic demanant la web en català!
Per cert, només he llegit aquest primer raó però veient com comença crec que estarà molt bé jeje Fins aviat!

Nurbi ha dit...

Ara hem feu sentir malament per tenir un seat. Enviaré un correu electrònic demanant la web en català!
Per cert, només he llegit aquest primer raó però veient com comença crec que estarà molt bé jeje Fins aviat!

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Hola Nurbi,
Aquesta raó va ser la primera. Ja fa molts anys d'això i no ha canviat res.
La SEAT continua sense tenir res en català tot i ser una marca creada per catalans a Catalunya. Sé que la SEAT avui dia té una direcció anti-catalanista, que han dit que un SEAT no pot tenir un nom de ciutat catalana. Això és molt fort.
Es neguen a incloure el català a les instruccions, als panells dels seus cotxes, i de tenir la informació en català a la web i fulletons. No et sentis malament, a la Seat hi treballen molts catalans. El que haurien de fer tots els catalans i tots els que comprin Seat és demanar el català dins el cotxe i fora. I la culpa d'això la tenim els catalans mateix.