diumenge, 26 de febrer de 2012

RAÓ 45: UNICA MANERA DE QUE MAI MÉS UN POLICIA APALLISSI UN CIUTADÀ PER PARLAR CATALÀ A CATALUNYACada any els catalans hem de veure que parlar en català ens pot costar la feina, ens pot costar que no ens venguin allò que demanem, o ens arribi més tard, o que no ens permetin participar en la nostra llengua materna en tantes coses, o encara pitjor, ens apallissin pel sol fet d’haver parlat la nostra llengua a la nostra pròpia terra. Difícil d’entendre per un ciutadà que visqui en un país ‘normal’. Per exemple que un policia anglès apallissi a un ciutadà anglès per haver-se-li dirigit en anglès.
Això és el que els catalans, a la nostra pròpia terra, hem de viure. Hem de viure sota una constant guerra psicològica contra nosaltres, contra la nostra identitat i la nostra llengua. Parlar català pot suposar una situació de desavantatge en moltes circumstàncies en les quals, la majoria de nosaltres decidim passar a l’idioma de l’amo, fins i tot en situacions en les quals nosaltres som clients i per tant, segons tota teoria de màrqueting, el venedor se’ns hauria de dirigir en la nostra llengua, la del comprador. Però en el pitjor cas parlar català ens pot costar la salut i la dignitat, ja que a Catalunya un policia té la llibertat d’apallissar-nos per parlar català i el sistema judicial espanyol, sistemàticament, el protegirà.
Ja és fort. I això a l’any 2012. Molt moderna aquesta Espanya.
No cal mencionar els casos, que n’hi ha tants, de ciutadans que han estat retinguts, maltractats, discriminats i fins hi tot apallissats per parlar català. Ho podeu llegir regularment a la premsa.
He parlat amb kurds i amb berbers, i també ho he vist a la televisió. En la majoria de cultures oprimides això és el pa de cada dia. Parlar la pròpia llengua porta problemes amb la policia i amb moltes altres situacions.
Jo demanaria a tot català que reflexioni i pensi si això és normal. Després de 30 anys d’una suposada democràcia, la realitat és que encara vivim en un sistema repressiu. No està escrit a la llei, però això no canvia res. El sistema judicial protegeix el repressor sistemàticament. Això és l’Espanya d’avui, igualeta a l’Espanya de ja fa 500 anys. Una Espanya intolerant i repressiva. I nosaltres encara no n’hem après, ja que ens hem acostumat a viure així, i quan arriben les eleccions votem que ‘ara no toca’.
La millor manera de sortir-se d’aquesta situació està escrita als llibres d’història de qualsevol estat que ho hagi passat i que després s’hagi independitzat. Finlàndia, Noruega, Irlanda, etcetera. Holanda mateix, un cop independitzar-se d’Espanya va alliberar-se de la repressió sistemàtica d’Espanya en un sol dia.
Esperar o pensar que aquesta Espanya intolerant, que ja fa centenars que ho és, pugui canviar és extremadament naïf.
La conclusió no pot ser més clara. La independència és la única manera per aconseguir que mai més un policia apallissi a una persona per parlar català.


http://www.naciodigital.cat/noticia/39185/guardia/civil/agredeix/advocat/prat/parlar/catala
www.naciodigital.cat/noticia/18208/suspes/judici/guardia/civil/agredir/jove/parlar/catala
http://www.naciodigital.cat/noticia/18667/suspes/judici/interpret/arab/parlar/catala/guardia/civil/palma
http://helpcatalonia.blogspot.com/2012/01/i-guardia-civil-attack-on-catalan.html?spref=tw
http://www.ara.cat/politica/Palma-Urdangarin-catala-guardia_civil-denuncia-Instituto_Noos_0_652734836.htmlhttp://www.naciodigital.cat/noticia/39185/guardia/civil/agredeix/advocat/prat/parlar/catala
www.naciodigital.cat/noticia/18208/suspes/judici/guardia/civil/agredir/jove/parlar/catala
http://www.naciodigital.cat/noticia/18667/suspes/judici/interpret/arab/parlar/catala/guardia/civil/palma
http://helpcatalonia.blogspot.com/2012/01/i-guardia-civil-attack-on-catalan.html?spref=tw
http://www.ara.cat/politica/Palma-Urdangarin-catala-guardia_civil-denuncia-Instituto_Noos_0_652734836.html

8 comentaris:

Miquel Marzabal Galano ha dit...

http://somnoticia.cat/2012/01/31/la-guardia-civil-no-investiga-la-pallissa-a-un-catalanoparlant-al-prat-pero-si-que-investiga-la-victima/

Miquel Marzabal Galano ha dit...

http://somnoticia.cat/2012/01/20/la-guardia-civil-coacciona-un-home-i-lamenaca-perque-parli-en-castella/

Miquel Marzabal Galano ha dit...

http://somnoticia.cat/2012/01/16/no-atenen-un-home-en-un-hospital-de-mallorca-perque-ningu-no-hi-enten-el-catala/

Familia Varela ha dit...

Està bé que es busqui raons per la independència però està mal inventar-les. Ningú es creu que li pegen a algú a Catalunya per parlar català és més creïble el contrari

Anònim ha dit...

Està bé que es busqui raons per la independència però està mal inventar-les. Ningú es creu que li pegen a algú a Catalunya per parlar català és més creïble el contrari

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Hola Anònim.
Està clar que jo no tinc mitjans per (com)provar si aquestes acusacions són veritat, i tampoc si són mentida.
Em sembla que tu tampoc.

igres ha dit...

a mi la guardia civil em van portar a la presó i em van denuncia,per parlar en català i dir visca catalunya.es trist,a la comisaria em van amenaçar a mort de que no em veiessin mes pel poble,si em veuen m'apallissaran.ells al judici van exposar que vaig ser jo qui els vaig amenaçar a mort i que aniria a casa seva a matar la seva família,i tot això a un carrer de casa meva.es trist,desde allavors no eh anat mes pel meu poble,vaig amb pors,i per culpa de tot això eh tingut depressió i m'han ingresat,eh perdut la feina.

Charnegobarna ha dit...

https://independeciacatalunya.wordpress.com/2016/05/07/independencia-catalunya/#comments
1.- Aceptación de la independencia de Catalunya, por el plebiscito ganado con el 48%.
2.- Apoyo a los sucesivos referendum en Catalunya, hasta que se apruebe una Constitución catalana.
3.- Informar de la próxima derrogación del artículo 222, por el que es necesario el 75% del Parlament, para cambiar el Estatut catalán.
4.- Condonación deuda por cuenta corriente, sólo de la Generalitat. (90.000 Millones, cifra Generalitat).
5.- Pago de pensiones y prestaciones de desempleo a todos durante un periodo transitorio de 40 años.
6.- Pago de nóminas a empleados públicos como hasta ahora (Mossos, ferrocarriles, carreteras, infraestructuras, etc, etc).
7.- Espíritu de colaboración y saludos al resto de comunidades.
8.- Exposición sobre “victivismo” catalán.
De los apoyo en la CEE, USA, FMI, ONU, ingreso UE, acuerdos Schengen, Declaracion Unilateral de Independencia (DUI), crisis económica de la Generalitat, deuda catalogada como basura, corrupción, futura financiación, etc, etc, hablamos otro día, o más tarde. Hacia el independentismo y más allá