diumenge, 3 d’agost del 2008

Raó 24: ELS CATALANS, ELS ASES D’ESPANYA? DOBLE ESPOLI: ESPOLI FISCAL I ESPOLI DE SERVEIS SOCIALS



A la raó número 19 Decadència II cal afegir-hi aquesta nova raó. L’espoli no és només fiscal. No només paguem més impostos que ningú amb aquesta anomenada solidaritat forçosa. A sobre resulta que amb aquests impostos a la Espanya castellana s’estan muntant unes instal·lacions fantàstiques que nosaltres no tenim ni tindrem: més trens i més barats, més autopistes i gratuïtes, més metros, més escoles, més ordinadors a les escoles, més metges per habitant, assistència mèdica amb més categoria i més serveis, on s’hi inclouen més tractaments, amb llistes d’espera molt més curtes. Més beques pels estudiants de les Castelles, etc.
I tot això es nota en les xifres. Tenen moltíssims més funcionaris per habitant.
Viure a Castella deu ser fantàstic no?

A sobre ara resulta que el traslladar competències del govern estatal als governs autonòmics no ha resultat en una davallada del nombre de funcionaris estatals.
Aquests funcionaris viuen sense fer res. Com si estiguessin pre-jubilats als trenta o quaranta anys.
I després diuen que ens assemblem tant. Que tenim la mateixa mentalitat. Home, la mentalitat de cobrar sense fer res jo a Catalunya no la veig enlloc. Deu ser per que hi ha tan pocs funcionaris a Catalunya que pobrets van de bòlit. Els metges Catalans són els més mal pagats de l’estat espanyol i són els que tenen més feina.

A Catalunya estem a la cua en tot el que sigui estatal. Però a l’hora de pagar som els primers.

Catalans i catalanes! Ens estan prenent el pel dia a dia. I nosaltres (i vosaltres) ho estem permetent. El govern espanyol és un llop vestit de xai!
I tants de vosaltres encara no ho veieu? Com és possible? S’ha de ser molt ase per encara avui dia no entendre que Catalunya no pot seguir sent part d’Espanya. Cada dia que passa estarem pitjor.
Catalans! Digueu prou!
No siguem els ases d’Espanya!
Catalans: la independència és la única sortida.

literatura relacionada:
Catalunya és la comunitat que paga pitjors salaris als metges
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=424580&idseccio_PK=1021
Catalunya és la comunitat amb menys professionals sanitaris per cada malalt
http://www.lamalla.net/societat/salut/article?id=194947
ESPANA LADRONA, SEGONS LOPEZ TENA
http://www.radiocatalunya.ca/noticia/8722/
http://www.cercleestudissobiranistes.cat/enten/xifres

5 comentaris:

Anònim ha dit...

bon bloc t'enllaço!

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Gràcies!
tu també tens un bloc?
Miquel

Òscar Cavero 100% ha dit...

com roquet ens ha dit es un bon bloc t'enllaço jo també

Anònim ha dit...

m'agrada el bloc, peró una cosa que m'agradaria demanar-te és si podries canviar l'imatge que tens adalt on posa 1000 raons per la independencia de catalunya on surt el toro i tal.. crec segons el meu parer que sería millor posar algun símbol català, no trobes? Alló pot semblar algo en contra d'espanya i jo crec que ficant una imatge nacional nostra no donaria una imatge tan anti-espanyola per dir-ho aixi :) millor lluitar defensant lo nostre que no criticant lo altre jeje
Una imatge de castellers i la notra bandera podria ser algo bonic per posar-hi allà no? per proposar algo
molta sort i aniré entrant aqui per llegir

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Anònim, m'he estat rumiant això que em dius de la imatge que tinc posada dels braus.
En primer lloc, dir-te que la teva interpretació de la imatge com quelcom anti-espanyol és la teva subjectiva interpretació. En aquesta imatge no es fa cap crítica a Espanya. Ets tu que veus els braus com una cosa negativa.
La imatge posa a Catalunya en el lloc del brau, i Espanya en el lloc del 'torero'. La situació és realment molt semblant. En la meva escena el brau (Catalunya) es venja malgrat estigui greument ferida. Em sembla una metàfora molt propera a la realitat. Cap imatge anti-espanyola. És una imatge que realment il·lustra la situació per la qual crec que ens hauríem d'independitzar. És una imatge que il·lustra el moment en què Catalunya s'independitza d'Espanya.
La crítica aquí envers Espanya és que té a Catalunya marejada i ferida, esclavitzada. Però aquesta crítica és precisament el que vull fer aquí. És la veritat.
Imatges de Catalunya serien molt maques, però no il·lustrarien la situació que vull explicar aquí.
M'explico?