dimarts, 11 de novembre de 2008

Raó 25: DICTADORS ESPANYOLS AMB PODER PER A ESPANYOLITZAR-NOS

A vegades són els estrangers els que ens fan obrir els ulls. I aquesta vegada en Mathew Tree, escriptor anglès que viu ja fa molts anys a Catalunya i que viu i escriu en català, va escriure al seu bloc el per què la marca Apple d’ordinadors encara avui no té res en català, magrat les moltes queixes de consumidors catalans.
La història la podeu llegir al seu bloc. Dita en poques paraules, el director general de la Apple a Espanya, un espanyol centralista, nacionalista i imperialista ho impedeix a tota costa.
Un home amb poder, decidit a boicotejar 9 milions de catalanoparlants i obligar-nos a fer servir la seva preciosa llengua si volem emprar un Mac.
Jo ja fa temps que vaig enviar una carta a Apple, i és clar, no ha fet cap efecte.
Evidentment tots els malparits (que no n’hi ha molts, n’hi ha moltíssims) que tenen poder per impedir que 9 milions de catalanoparlants puguem viure plenament en la nostra llengua no tindrien res a fer si Catalunya fos un país independent.
En un tres i no res es solucionaria aquesta centenària tortura cultural, lingüística i psicològica que ens estan fent passar.
I no entenc com hi ha catalans que no ho veuen això. I realment de tant en tant en trobo. Com pot ser que encara avui dia, el moviment de queixa i de protesta, que el moviment per a independitzar-nos d’aquest poble que no mostra de cap manera que ens estima ni ens respecta, sigui tan petit. Em sorprèn.
Catalans i catalanes! Desperteu! Separem-nos d’Espanya quan més aviat millor. Dins d’Espanya no solucionarem mai els problemes que tenim. És més, aquests problemes ja els teníem fa 300 anys! No ha canviat res. També els teníem fa 100 anys, i si seguim a Espanya, encara els tindrem d’aquí a 300 anys!

Podeu llegir el seu article aquí:
http://in.directe.cat/matthew-tree/bloc/viva-macspana