dijous, 22 de novembre de 2007

Raó 7: Espanya no ens deixa existir –II

Si un compara l’autonomia catalana amb la escocesa pot veure fàcilment que moltes de les raons per a la independència que jo veig ells ja les tenen solucionades. Escòcia té seleccions esportives internacionals, Escòcia no té problemes de competències amb el govern central britànic. El govern britànic no amaga les balances fiscals. El govern escocès és lliure de convocar referèndums. Fins hi tot el govern britànic té solucionada la qüestió de les matrícules de cotxes.
Encara recordo a en Maragall, fa un parell d’anys, dient que Catalunya era el país d’Europa sense estat amb més autonomia. Quin riure, no?
Ho deia per que no sabia que estava mentint? O ho deia per que estava en una situació compromesa? No crec pas que fos tan ignorant com per creure-s’ho.
--
La realitat és que Catalunya no té una autonomia real. No tenim el dret a decidir res. Ni tan sols un detall tan insignificant com les matricules dels cotxes. No ens deixen ni jugar a que som un país.

En Xavier Solano és un català que viu a Escòcia. És un assessor polític per al partit nacional escocès. Té un blog propi: http://xaviersolano.blogspot.com/
I és l’autor del llibre anomenat ‘El mirall escocès’.

Tal com diu en el seu blog, el govern espanyol, una vegada més ha decidit amagar la realitat multicultural i plurinacional de l’estat espanyol. Una vegada més ens està donant més raons (moltes més que les que tenen els escocesos) per demanar, per voler independitzar-nos d’Espanya.
Ells saben molt bé que molts bascos i els catalans voldrien tenir una matrícula pròpia que correspongués amb la seva cultura, amb el que ells entenen com la seva nacionalitat. Saben que fins hi tot hi ha ciutadans que ho volen tant que s’arrisquen a que la policia els posi una multa i il·legalment posen un adhesiu cobrint la ‘E’ d’Espanya i posant-hi CAT. Es pensen que impedint-ho aconseguiran que els catalans ens en oblidem?
El que aconsegueixen és que encara tinguem més raons per voler-nos-en separar.

Podeu llegir l’excusa que el govern espanyol ha donat:
http://www.e-noticies.com/actualitat/zapatero-enterra-el-cat-a-les-matr%edcules-definitivament-30166.html

El cas és que a Gran Bretanya està permès i regularitzat. I a Espanya, novament, ens tallen les ales, ens escanyen, ens trepitgen.

També per aquesta raó tots els catalans haurien de voler la independència.