dimarts, 17 d’abril del 2007

Raó 9: Telemadrid: Catalanòfils, enamorats per Catalunya.

El vídeo que va sortir a Telemadrid és novament un senyal. Ganes d’enemistar, de tirar llenya al foc. D’encendre la sang dels castellans i la dels catalans.
Jo no tinc ganes de rebaixar-me al mateix nivell. Sé que hi ha castellans que són amorosos, amistosos, i que volen la pau i que estimen Catalunya de debò, la gent, la llengua i la cultura catalanes. Però on són?
Malauradament no són pas els que més es fan sentir.
El que abunda envers els catalans a Espanya no és amor. No són clubs de catalanofòbils, gent interessada en aprendre la nostra llengua.
Hi ha alemanys, danesos, holandesos, americans i gent de molts altres països que s’interessen per la llengua i la cultura catalanes. Aquesta gent no tenen cap mena de vincle amb Catalunya. Ni novio ni res. Tot i així aprenen la llengua catalana, venen a Catalunya i s’interessen en en els rituals i les celebracions catalanes.
Es curiós aquest fenòmen.
D’espanyols, en canvi, res, mai he sentit d’un espanyol que s’interesses per la cultura catalana, que estimés Catalunya, estudiés la llengua catalana sense tenir-hi cap lligam. MAI.
Tot el contrari. La única forma d'espanyols que s'associen i s’interessen per Catalunya sense tenir-hi cap vincle ho fan precisament per la raó contraria. Només hi ha ANTI-CATALANISME!
No és per amor a Catalunya sinó per odi!
No fan pas programes a Telemadrid sobre lo maco que és Catalunya. Amb la seva única cultura, el caràcter dels catalans i la seva preciosa llengua.
Nois, FOTEM EL CAMP D’ESPANYA!
L’independentisme ridicul? El que és ridícul és el síndrome d’Estocolm que tenen molts catalans.
Alliberem-nos ja collons.
Ells mateixos ens estan dient a crits que ENS ODIEN, QUE NO ENS PODEN SOPORTAR.
A què esperem?
Visca Catalunya lliure.