dijous, 19 d’abril del 2007

Raó 10: EL GOVERN NO ENS PROTEGEIX, ENS VOL DOMINAR

El cas de n’Eric Bertran i la seva acció com a exèrcit del fènix que va fer demanant l’etiquetació en català demostra que el govern espanyol està més preocupat en trobar maneres de tenir-nos espantats i cohibits que no pas ajudar-nos a aconseguir que Espanya sigui un estat lingüística- i culturalment desenvolupat.
Espanya ens hauria d’ajudar a aconseguir que el català estigués a tota empresa que ven els seus productes a Catalunya. No entenen que protegint-nos ens farien sentir bé. Si ens fessin sentir bé podriem ser amics i romandre units. En comptes d’això continuen intentant-nos dominar (de moltes maneres, amb lleis, intentant que el castellà sigui també llengua nostra, impedint que ens unim amb els Valencians i altres catalanoparlants de l’estat, etc).
Jo no crec que mai ho arribin a entendre. No es veu cap signe en aquesta direcció. Al contrari, veuran el meu punt de vista com a radical i equivocat.
Un estat que no ens vol protegir ni ajudar no té la capacitat per a governar-nos. Només per posar-nos traves. Per aquesta raó crec que Catalunya s’hauria d’independitzar.
Vejeu el vídeo sobre aquest cas:
http://video.google.com/videoplay?docid=8168022362553468428