diumenge, 18 de febrer de 2007

Rao 5: El fenomen de les competencies politiques

Raó 6

Darrerament m’estan arribant tantes raons per a la independència que no sé pas per on començar. Però n’hi ha unes quantes que s’agrupen en un fenòmen, que és el fet de que les competències de la Generalitat estan subordinades a les del govern central espanyol.
La manca de claretat de qui té les competències em fa pensar que els polítics espanyols (inclosos els catalans) són uns incompetents. El traspas de competències no s’ha fet mai ben fet. Ja amb l’estatut vell, després de 30 anys hi havia competències que no s’havien traspassat. Ara amb el nou estatut tornem a estar en una situació de ‘paper mullat’. I la política catalana no té els ous de dir: ‘així hem quedat i així ho fem, i prou’.
Aquesta és una raó per la independència. Si Catalunya fos independent el govern espanyol ens deixaria d’empipar les competències serien totes nostres i no hauriem de perdre tant de temps en barallar-nos amb Madrid, cosa que enradereix el desemvolupament del país. En comptes de perdre tant de temps amb aquesta gent que continuament ens intenta treure les garrofes i cohibir-nos podríem treballar per desenvolupar la economia i la cultura.

Però aquesta també és una raó per mi per desesperar-me. Potser hauria de quedar-me el passaport holandès i renunciar a l’espanyol definitivament i oblidar-me del tema, que amb aquesta classe política no farem res. Ni amb Ciu ni amb ERC ni amb cap dels polítics que hi ha avui dia a l’escena política catalana.

(Una bona raó per mí per convertir-me holandès i abandonar la nacionalitat espanyola és que ja podria dir que sóc català però no pas espanyol, ni francès).

Malgrat que no tingui cap confiança en l’actual gentussa política que governa els nostres governs penso que qui sap, potser les noves generacions de polítics ho faran millor. I és per aquesta esperança a llarg plaç que guardo la nacionalitat espanyola, que encara llegeixo les notícies de la terra on vaig néixer. Es per això que encara vull tenir un vot i lluitar per combatre les injustícies que pateix el país català encara al segle XXI. Que en són moltes.