dissabte, 13 d’octubre del 2012

Raó 48: Sense independència = boicot etern. Amb un estat propi = fi del boicot.

<
Una de les raons esgrimides per alguns en contra de la independència és l'amenaça d'un boicot dels productes catalans. El que no entenen és que el boicot no és una raó per deixar córrer la secessió, ans al contrari. Amb un estat propi el boicot té els dies comptats! No és la primera vegada que els productes catalans han patit un boicot.
El 1931 espanyols van fer una campanya per a boicotejar els productes catalans. El 2005, amb la negociació del nou Estatut els espanyols van tornar-hi. Els boicots mai han cessat. Alguns espanyols es passen el cap de setmana cercant quines empreses de Catalunya venen a les seves terres per a boicotejar els seus productes. Hi ha desenes i desenes de pàgines web dedicades a l’etern boicot a productes catalans. El que no entenen és que el volum de les empreses catalanes al mercat espanyol, en part ‘gràcies’ a aquest boicot etern, ha disminuït d’un 80% a principis dels anys noranta, fins a un 30% en l'actualitat.

Empreses catalanes van entendre que el mercat espanyol es reduïa i ja fa anys que aposten per créixer en el mercat internacional, amb la qual cosa ha crescut l'exportació i la major part del volum d'exportació és avui a Europa i no pas a Espanya. Si fa 20 anys la majoria dels empresaris catalans creien com una necessitat romandre sota l'autoritat espanyola per interessos comercials, avui en dia la majoria dels empresaris no tenen a Espanya com el principal mercat i ja no ho veien així.

El boicot no és l'única raó per què això està passant, però ajuda. Així que jo diria a tots els espanyols que estan treballant de valent per boicotejar els nostres productes: GRÀCIES!

Aleshores ve el següent pensament: mentre Catalunya sigui part d’Espanya es pot aspirar a que el boicot acabi? No. Una Catalunya sota domini espanyol està condemnada al boicot etern.

Però com serà el boicot en el cas que Catalunya esdevingui un estat propi? En qualsevol cas, l'efecte del boicot s'ha calculat i en el pitjor dels casos significaria 4% disminució de la GPD català. Vist que tenim un dèficit com a mínim del 8% la nostra economia creixeria un 4%, malgrat el boicot. I ara ve l’argument més important. Els espanyols de vegades també han boicotejat productes d'altres països, com el boicot als productes francesos durant els exercicis nuclears que van fer a l'Oceà Pacífic en els anys 90. Però que jo recordi els darrers 70 anys no ha hagut cap boicot d’espanyols a productes de les antigues colònies que van proclamar la independència d'Espanya en el segle passat.

Els espanyols tampoc fan boicot a productes portuguesos ni francesos. Tampoc el Regne Unit boicoteja els productes dels EUA o Irlanda, que es van separar del Regne Unit. Em sembla prou evident que la independència donarà lloc a una continuació del boicot (que ja patim) durant els primers anys. Però una cosa és segura: estem tenint boicots ja des de 1931. Els espanyols no boicotejaran eternament els productes d'un Estat català independent. Sí ho faran, en canvi si ens mantenim sota domini espanyol.

El que passarà després de la independència, el boicot es convertirà en una anècdota històrica de l'època en què els espanyols depenien dels catalans i els catalans dels espanyols.

Situació que crec que per a la majoria de catalans és ja història. Gràcies, entre altres coses, al boicot etern que ens estan fent.

Video sobre els efectes del boicot: http://www.youtube.com/watch?v=xcH2dfX7oCA&feature=relmfu

Article sobre els efectes del boicot: http://pepegins.com/2012/09/30/atenuacio-de-lefecte-boicot-sobre-els-productes-catalans/

Cercle català de negocis ha fet càlculs sobre el tema: http://www.ccncat.cat/articles/informa/catalunya-superaria-un-boicot-comercial-espanyol-en-cas-que-el-pa%C3%ADs-es-declar%C3%A9s

Les imatges s'han tret de webs dedicades a aquest boicot etern, aquest hobby espanyol que alimenta els nostres arguments per la secessió:
http://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=455504&page=9 http://www.stralunato.com/2006/12/05/sigue-el-boicot-a-los-productos-catalanes/ http://cosasdegely.blogspot.nl/2012/10/cataluna-no-es-espana-pues-ahi-teneis.html http://lapoliticadegeppetto.blogspot.nl/2012/04/ciclogenesis-explosiva-politica.html

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha un munt de raons per a la independència, però per aconseguir-la la clau és Europa, han de donar suport a un referèndum d'autodeterminació de manera explícita, perquè Espanya no ens el pugui boicotejar, ni amb la guàrdia civil ni amb lleis de partits... Hem de pressionar la UE, he creat una petició al portal Change.org per reunir firmes a favor d'un pronunciament clar de la UE cap a l'exercici d'autodeterminació de Catalunya. Difoneu-la siusplau!
https://www.change.org/es/peticiones/european-parliament-the-eu-should-ensure-the-respect-of-human-rights-in-catalonia

Anònim ha dit...

Hi ha un munt de raons per a la independència, però per aconseguir-la la clau és Europa, han de donar suport a un referèndum d'autodeterminació de manera explícita, perquè Espanya no ens el pugui boicotejar, ni amb la guàrdia civil ni amb lleis de partits... Hem de pressionar la UE, he creat una petició al portal Change.org per reunir firmes a favor d'un pronunciament clar de la UE cap a l'exercici d'autodeterminació de Catalunya. Difoneu-la siusplau!
https://www.change.org/es/peticiones/european-parliament-the-eu-should-ensure-the-respect-of-human-rights-in-catalonia

Anònim ha dit...

Desde Extremadura os doy ánimos y os deseo mucha suerte en vuestra causa, me parece injusto que no existan mecanismos para decidir si se quiere formar parte de algo o no y una vez convocado un referéndum que el pueblo decida, como se va a hacer en Escocia, como decían los Estopa no hay nada más democrático.

Yo como español, y con orgullo de serlo, también pienso en las consecuencias que una hipotética independencia de Cataluña tendría para nosotros, a corto plazo perderíamos más de 30000 km2 de superficie y aproximadamente 7 millones de habitantes, pero a medio y largo plazo creo que ganaríamos en paz social y en cohesión entre las regiones que decidiéramos seguir siendo España. Quizás seamos mejores vecinos que compañeros de piso.

!!!!Ánimo y suerte!!!!

Viva España (para los que nos sentimos españoles) y Visca Catalunya Lliure (para los que creáis en vuestra causa)

Espero haber sido respetuoso con mi opinión

Anònim ha dit...

Desde Extremadura os deseo suerte en vuestra causa. Me parece injusto que no haya mecanismos para decidir si se quiere seguir formando parte de algo o no.

Como español, con orgulloso de serlo, también pienso en las consecuencias que una hipotética independencia de Cataluña tendría sobre nosotros, a corto plazo perderíamos más de 30000 km2 de superficie y aproximadamente 7 millones de habitantes, pero a medio y largo plazo ganaríamos paz social y cohesión entre las regiones que decidamos seguir siendo España. Quizás seamos mejores vecinos que compañeros de piso.

Un saludo

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Hola Anónimo,
Gracias por tus palabras. Si los españoles que nos gobiernan hablaran como tu no habria una mayoria independentista en Catalunya.
Salutacions!
Miquel

Anònim ha dit...

Yo también quiero ser independiente y no pagar ni un puto impuesto ni a los españoles ni a los catalanes
Y cada uno VAMOS POR LIBRE!
Ah y desde 1980 en la vida me he sentido Europeo, antes del 80 cada nación europea iba por libre, la UE es consecuancia de la II Guerra Muncial, no es miedo, es realidad, a ver SI ESTUDIAMOS HISTORIA.
TRATADO COMUNIADD ECONOMICA EUROPEA 1949
II GUERRA MUNDIAL OS ACORDAIS CUANDO TERMINÓ
Recordemos que los secesismos, nacionalismos, independentismos, y toda suerte de indididualisomo conducira a otra más, ojalá que no vivamos para verlo, ni nuestros hijos
PAZ Y AMOR, SOLIDARIDAD, HUMANIDAD, etC.. entre todos los pueblos

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Anònim.
Està molt bé que vulguis ser independent. Els catalans volem ser un estat independent, que se'n diu, però això no significa que siguem un estat tancat ni que paguem impostos. Holanda és un país independent (s'independitzà d'Espanya el 1585) i paga impostos.
Els holandesos són 'independents' però això no vol dir que no tinguin obligacions i una interdependència amb la resta d'Europa, que és el que volem els catalans.

Els catalans no volem la guerra, volem la pau. Precisament perquè estem dins la UE, a Catalunya i a Espanya hi ha i hi romandrà la pau. A veure si estudiem els tractats abans de xerrar.

Molts dels estats europeus que es fan i que s'han fet els darrers anys no tenen res a veure amb l'odi ni amb la guerra ni amb individualisme.

En el cas català no volem enemistar-nos amb ningú. Volem decidir nosaltres les nostres pròpies coses, no volem que altra gent decideixi per nosaltres. Això no té res de dolent. I no és un projecte individualista, és un projecte col.lectiu.

La solidaritat, la pau, la germandat, l'amor, han de venir de dues bandes, no només d'una. Em sembla que a Catalunya no hi ha odi envers Espanya ni odi envers els espanyols i tampoc envers el castellà ni la llengua castellana.
Més aviat és a l'Espanya monolingüe que hi ha odi envers Catalunya.

Des de Catalunya no tenim cap interès per a imposar res a Espanya, no volem obligar als espanyols a aprendre la nostra llengua, no obliguem als espanyols a res, només volem que ens deixin en PAU. Però es veu que és demanar massa.

Salutacions

Unknown ha dit...

Us deixo la nova entrada sobre boicot independencia cataluña sobre freixenet.