dimarts, 24 de maig del 2011

Raó 40: UNICA MANERA DE QUE EL CATALÀ NO ES PROHIBEIXI AL BERNABEU


Foto de Don Santiago Bernabeu i Don Francisco Franco. 7 desembre 1960.

En aquesta web (http://www.footballderbies.com/stadium/index.php?id=13) hi trobareu aquest text:
"Barça's Nou Camp stadium ('New Ground' in Catalan) is the biggest stadium in Europe. It's a Catalan monument, you could say it's the national stadium of Catalonia. In Franco's days this was the only place where people could speak Catalan (which was forbidden) and where they could show their flag. The Bernabeu is also among the biggest stadia in Europe.”

Si bé durant l'època de Franco el català només es podia parlar a l'estadi del Barça, ara, en plena 'democràcia', la prohibició del català ressuscita al Bernabeu. Com pot passar una cosa així a l'any 2011 a Europa?

El fet és que avui dia l'únic estadi que prohibeix explicitament el català és l'estadi Santiago Bernabeu. Ciutadans catalans poden rebre informació en català en estadis europeus en qualsevol país menys a Madrid. Però Madrid no prohibeix cap idioma estranger. Està clar que aquest és un nou intent d'aniquilar la llengua catalana. La única manera de solucionar això és ben senzilla: Si Catalunya té un estat propi a Madrid no podran (i segons veig ni voldran) prohibir el català.

Si vols llegir les raons que han donat per prohibir-lo aquí les pots llegir:
http://www.racocatala.cat/forums/fil/141780/catala-prohibit-bernabeu-catalanofobia-no-racisme-pura-quotidianitat

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Miquel, al trobar aquesta pàgina i llegir-la he pensat que un dia podrieu usar aquest video:
http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1&lang=Cat

Sóc estudiant de 1r de batxillerat i un dia la professora ens el va ensenyar i em va semblar molt fort. Estaria be que us el miresiu, és impactant. VISCA CATULUNYA LLIURE!

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Gràcies!
Ja la coneixia aquesta presentació.
Salutacions.
Miquel

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Recordo a qualsevol lector d'aquesta web que només es publicaran comentaris que continguin arguments, (tant a favor o en contra) sobre si Catalunya ha d'esdevenir o no un estat independent.

Comentaris que no tinguin cap contingut amb arguments i motivació seriosa, comentaris amb cinisme i sense respondre al contingut de l'article o comentaris amb insults o atacs personals cap a la meva persona no seran publicats.

Quim Martí ha dit...

M'he estat llegint els teus articles. N'hi ha d'interessants. Però aquest del català al Bernabeu... el trobo una mica exagerat. Jo sóc culé i he anat a veure un Madrid - Barça al Bernabeu i parlava en català amb els meus acompanyants en tot moment i no vaig tenir cap problema. L'únic problema que vaig tenir va ser per dur una bandera del Barça, quan uns aficionats de l'altre equip em van insultar, però tambés passaria al Camp Nou si fos al revés.
Jo trobo normal que al Bernabeu no hi hagi informació en català. I el que dius de que si que hi ha informació en totes les altres llengües no és cert. Només hi ha informació en anglès, francès, alemany, etc... Però no hi a informació en grec, ni en turc, ni en polac per exemple.

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Gràcies Quim,
Bé, he de dir que jo no vaig mai al futbol ni a Holanda ni a Catalunya i menys a Madrid. Que tu parlis català al Bernabeu i que no et passi res no vol dir que el Bernabeu hagi de tenir prohibit fer cap crida en llengua catalana. Exagerat? Has llegit l'article original? No el trobo pas exagerat. L'odi és tan gran que han decidit que no es pot anunciar res en català per la reacció que podria tenir el públic. No és pas per manca de catalanoparlants, com podria ser amb segons quina llengua.
Mira Quim, francament, Espanya seria un estat maquíssim si abracés i tractés totes les llengües de l'estat amb els braços oberts a Madrid. Lo mínim que podrien fer és això, estar oberts a totes les llengües que enriqueixen l'estat espanyol. I tot el que no vagi per aquí, delata la mentalitat centralista, jacobina i na no diguem imperialista, colonitzadora i fins hi tot feixista, mentalitats que predominen en les terres que tenen el poder a Espanya. Sempre he dit que a Catalunya hi hauria molts menys independentistes si hi hagués una altra actitud.
Bona nit.