dimarts, 9 de juny del 2009

Raó 31: SARDANA EUROPEA: Sols la independència ens solucionarà el problema de la infra-representació a l’Eurocambra.



Un país independent europeu amb 7 milions d’habitants té uns 17 euro diputats al parlament europeu. Catalunya tindrà només 7 euro diputats, una xifra molt per sota del que tindrem quan siguem un estat dins el marc de la UE.
No sols tenim pocs euro diputats si ens comparem amb un estat independent, també sembla ser que altres autonomies tenen relativament més euro diputats que nosaltres.
És clar, els que votaren PSC votaren per a uns euro diputats espanyols. Quina enganyifa!
Bé. No cal dir que només la independència ens portarà a la normalitat també en representació europarlamentària. Un detall important a l’hora de prendre moltes decisions i de defendre els nostres interessos, cosa que mai hem pogut i mai podrem esperar dels polítics espanyols.

Notícia de directe.cat:
http://www.directe.cat/article/catalunya-estara-infrarepresentada-a-leurocambra-en-comparacio-amb-daltres-nacions-europee-14809

4 comentaris:

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Cadascú que tregui les seves pròpies conclusions, aquí un debat sobre si Catalunya sortiria guanyant amb la independència:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/138120

Pep Cistell ha dit...

Els espanyols residents a Catalunya, ocupen en termes generals, una escala social que es veuria clarament beneficiada per la millora dels serveis socials que representaria un estat lliure català.
Ells ho saben perfectament, però a molts, els pot més el seu sentiment espanyolista conqueridor que la millora social i econòmica que això representaria.
L´espanyol avantposa orgull i sentiment abans que diners. El català freqüentment no ho fa.

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Segons diu en Alfons Lopez Tena hi ha un percentatge de Catalans de parla espanyola que també votaran per la independència. De la mateixa manera que hi ha catalans que a casa parlen català i votaran en contra.
La independència de Catalunya és una cosa, i el nacionalisme n'és una altra.
Jo no sóc nacionalista. A mi la raça, la cultura purament catalana i molts altres aspectes d'un nacionalisme català no m'interessen.
Catalunya és un país que rep molta gent de fora, des del començament de la revolució industrial ho hem fet.
Jo convido a tots els catalans, els nouvinguts i els catalans de la ceba a rumiar-s'ho bé i votar el que pensin que és més convenient. Conec catalans de la ceba que votaran en contra.
Mira a http://www.cercleestudissobiranistes.cat/
i veuras el que diu l'Alfons Lopez Tena sobre aquesta qüestió.
Aixó que dius evidenment també existeix. El que hem de veure és quin és el percentatge exacte d'espanyols residents a Catalunya que votaran a favor i espanyols que votaran en contra.
És essencial que fem el referèndum per no estar com ara estem, sense saber què volem.

Pep Cistell ha dit...

Apreciat Miquel, felicitats pel teu blog. M´identifico plenament amb la teva filosofia.
Conec personalment en López Tena i en sóc seguidor. És una de les ments preclares de l´independentisme català.
El que volia expressar és que molts catalans deixen de ser independentistes quan hi ha un euro a perdre mentre que els espanyols són d´esperit menys crematístic.
El caràcter del nostre poble és fruit de ser dominat durant segles i lluitar contra això no és tasca fàcil.
Educació i cultura en català poden ser les claus.
És per aquesta raó que el PP lluita per la doble línia eductiva.

Salut i força¡¡