dijous, 5 de març de 2009

Raó 29: LA ÚNICA MANERA DE GARANTIR LES SUBVENCIONS A ONG CATALANES


Segons Xarxanet.com els Catalans varem pagar, el 2007, 40 milions d’euros d’IRPF per a fins socials. D’aquests 40 milions només 13 van tornar a Catalunya. Catalunya, que compta amb 3000 ONG, ja en surt de mal parada sent sota Espanya.
Segons el Cercle d’estudis sobiranistes el 2008 es tractava de 47 milions, dels quals només 17 en tornaren.
Però per si fos poc, ara resulta que l’estat espanyol va estar preparant una normativa que exclouria totalment les ONG que no fossin de caràcter estatal. Amb la qual cosa els catalans pagaríem 47 milions d’euros per a fins socials i no en veuríem ni un euro.
Espanya ens està constantment amenaçant amb una política adversa al nostre desenvolupament.
Catalunya té un govern de gestió. Es pot queixar, però no pot exigir res. I així estem. Només la independència podrà treure’ns d’aquesta situació de constant perill, de constant saqueig. Aquesta vegada el govern català s’ha queixat. Sembla que els plans d’excloure les ONG no estatals d’aquest ajut no es tirarà endavant. No és segur.
Sigui com sigui novament surt a la llum com el govern espanyol recolza una mentalitat unificadora, espanyolitzadora, i sempre busca maneres d’aconseguir-ho. Em puc imaginar que una ONG catalana podria ser contrària a la mentalitat unificadora del nacionalisme espanyol.
Es tiri endavant aquesta normativa que exclou les ONG catalanes, la situació d’espoli que ja tenim ja és prou indesitjable. La independència de Catalunya és la única manera de garantir que les ONG catalanes tinguin subvencions ara i en el futur.
La notícia original: http://www.xarxanet.org/xarxanet/novetatsDetall.xarxanet?nov_novetatId=187307

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

Una bona part dels diners que els catalans paguem com impostos no els tornem a veure mai més. Hi ha serveis que els paguem dues vegades: un exemple serien les autopistes, però no són només les autopistes.
Per cert, a 3cat24 faig sóc barcinonews. Gràcies per deixar el teu comentari en el tema dels souvenirs. Aquest és un tema que fa molt temps que estic denunciant.
El meu blog és Buscant raons.