diumenge, 19 de maig del 2013

Raó 50: L'única manera de deixar de rebre un tracte discriminatori d’hisenda i d’altres serveis per sempre més!

-->
Durant els últims deu anys, Catalunya ha liderat el rànquing de les auditories fiscals del 2004 al 2011. Aquesta és la principal conclusió de les dades que el govern espanyol ha fet pública després que el grup d'ERC va demanar al Congrés sobre aquest assumpte.

Els republicans  han estat insistint en aquest tema des de fa més de deu anys. Tenien la sensació, i s'ha confirmat, que els empresaris catalans reben més pressió de la Hisenda Pública espanyola que els altres empresaris de l’estat espanyol. Així que els ciutadans catalans, un cop més, tenen una pressió major per omplir les arques de l'estat. D'acord amb aquestes xifres, a Catalunya hi ha hagut 45.000 inspeccions, cosa que representa 19% del total d'Espanya.
Durant el període del reajustament de l’Estatut la pressió era el més forta, per exemple en el període 2005-2006 a Catalunya van ser 7.000 inspeccions, mentre que a Madrid, en 5000 i 4400 van rebre Andalusia. 2012 és l'únic moment en què Catalunya és líder a les revisions fiscals, 3.782 contra 4.172 a Andalusia.

Però també altres fonts de finançament que, en teoria, s'estableixen per fer complir la llei, colpegen als catalans més que altres nacions i regions espanyoles: Espanya té molts més radars de velocitat a Catalunya que a la resta de l'estat espanyol. El Cercle Català de Negocis (http://www.ccncat.cat/en) va informar que a Catalunya hi ha instal·lat un 23,4% dels radars fixos d’Espanya amb només el 7,4% dels quilòmetres de carreteres, de manera que la nació catalana té quatre vegades per quilòmetre més radars que a la resta d'Espanya.
És trist saber que Espanya ha estat tenint aquesta mena de tracte amb nosaltres durant els últims 300 anys, com a mínim. El més trist és que no tenen cap intenció de canviar res. Fa poc, el president dels Estats Units, Barack Obama ha exigit a Danny Werfel, funcionari de l'oficina d’hisenda a renunciar. Ell és responsable de fer alguna cosa que l'administració no es suposava que havia de fer: Per aplicar un escrutini addicional a certs grups de la societat. En el cas dels EUA, l'objectiu eren els grups conservadors. El resultat d'això: “L'IRS ha de ser una agència independent i això requereix integritat absoluta, per tant, ha de dimitir”.
Espanya ha estat fent això des de fa anys als catalans i aquí no passa res. Ningú dimiteix i visca la pepa.
Aquesta actitud en vers els catalans ha estat succeint des de 1714, al menys. Òbviament mentre siguem sota domini espanyol no hi ha una solució possible. Aznar ja va dir que havia castigat a Catalunya els darrers 15 anys (quan era president), ara surten altres veus que també reivindiquen castigar Catalunya, però què és això? I com queda encara algú que es consideri ‘normal’ i no vegi que necessitem la secessió per acabar tot això?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Reinaldo dos Santos, el profeta de América tiene mas de 900.000 seguidores y tiene numerosos aciertos en su haber.

Reinado dos Santos en su página de Facebook en inglés nos deja una curiosa profecía sobre la independencia de Cataluña (una región de España), una indepedencia que se obtendría de forma cruenta:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=402111729874454&set=a.385733271512300.92274.378843255534635&type=1

Un dia, está previsto que Cataluña logre la independencia respecto a España. Desafortunadamente, España no lo permitirá. Mucha gente hará muchos sacrificios y muchos perderán sus vidas in la lucha por la independencia (de Cataluña) respecto a España.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432602386825388&set=a.385733271512300.92274.378843255534635&type=1

Un día estos tres territorios (regiones) se independizarán de España: Aparecen las banderas de las comunidades autonómicas del Pais Vasco (entiendo que RdS no incluye a Navarra, aunque igual me equivoco pero muchos nacionalistas vascos consideran a Navarra parte de Euskal Herria al igual que 3 provincias ubicadas en francia ), Cataluña y Las Islas Canarias.

Profecia de Reinaldo dos Santos: Independencia para Catalunya Independence for Catalonia CAT SPA ENG

Anònim ha dit...

Every weekend i used to go to see this site, as i wish for enjoyment, since this this website
conations actually nice funny material too.


Feel free to surf to my blog; inteligator

Josep Carol ha dit...

Molt interessant l'article!
Felicitats pel blog! Molt bona feina! Un recurs que us pot interessar: independenciadecarrer.wordpress.com i @INDPdecarrer

Salut,

Anònim ha dit...

hola, felicitats per el blog. Et volia preguntar qui recapta les multes per radar. Crec que no es un argument valid ja que crec que ho gestiona la Generalitat.

Miquel Marzabal Galano ha dit...

Hola Anònim.
Si bé tens raó que els radars els porta la Generalitat la imatge que he emprat demostra que els catalans sempre hem de pagar més. Sigui per la Generalitat, sigui pels peatges o sigui pel tracte discriminatori d'hisenda.
Els diners que paguem per les multes dels radars potser es queden a Catalunya, els diners recaudats pel tracte discriminatori d'hisenda no.

Pots treure les conclusions que vulguis, però la veritat és que som el 16% de la població, paguem el 24% dels impostos recaudats a Espanya i les inversions a Catalunya executades són del 4% (malgrat en els pressupostos hi hagués un 9,5% que mai s'acaba executant).

Si quan siguem independents hi ha més inspeccions d'hisenda en l'estat català que en l'estat espanyol, com a mínim aquests diners es quedaran a Catalunya i es reinvertiran en allò que necessitem a Catalunya. Aquesta és la conclusió que jo en trec.

Unknown ha dit...

Bon dia,

Demanem que doneu un pas endavant per la nostra independència. Anem bastint eines de país, amb les nostres mateixes forces, mentre el calendari polític i electoral fa el seu camí:

Demanem adhesions a la plataforma que pretén tenir un altra cop una Caixa de Pensions que estigui, aquesta de veritat, al servei de les classes més desafavorides de Catalunya.

Han desaparegut miserablement totes les caixes d'estalvis del país, menys una de molt gran, que més enllà d'esdevenir un banc com qualsevol altra, ha mantingut -ignorem si encara manté, al Febrer del 2015- unes relacions indecents amb els borbons de Madrid.

Si no ens ho fem els mateixos catalans, amb el nostre estalvi i la nostra determinació, no ho farà ningú per nosaltres.

Estem agrupant voluntats per egigir a la Generalitat que adjudiqui una llicència bancària a una nova Caixa d'Estalvis Catalana, bastida de baix cap a dalt, amb els estalvis de la mateixa població.

El full de ruta que pretenem seguir seria:

a) Aglutinar catalans al voltant del projecte www.CaixaCatalana.cat per rebre opinions, consells i comentaris sobre el projecte.

b) Rebre estudis, propostes i dictàmens per part d'experts en l'economia, les finances i el dret per bastir adequadament el projecte

c) Agrupar consensos i aportacións dels col·lègis professionals, els gremis d'oficis, les cooperatives agràries i ramaderes, les associacions empresarials, etc.

d) Recollir signatures adreçades a la Generalitat egigint-li:
d-1) Fer les passes necessàries en la normativa que s'ha de desenvolupar després de les eleccions del 27 de Setembre del 2015,
d-2) Demanar a les autoritats econòmiques europees a Brusel·les, una llicència bancària.
d-3) Negociar amb alguna de les entitats financeres (Cooperatives de crèdit i de segon grau) ja existents a altres països europeus un possible procediment per posar-nos al principi, a sota del seu paraigues, amb l'objectiu clar d'aixecar la persiana el més aviat possible, pel bé de Catalunya.

e) Començar a bastir el primer nucli de capital de la propera Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit.

f) Obrir una primera oficina al públic, per començar a donar credits a autònoms, aturats que necessitin auto-emplearse, petites empreses i emprenedors.

Deixem obert el nostre full de ruta, per quan ja haguèssim pogut aixecar la primera persiana.

Les necessitats de financiació a Catalunya son molt grans, especialment pels aturats de llarga durada, que necessiten un micro-crèdit per auto-emplearse i retornar al món del treball.

Mercès pel vostre ajut i col·laboració
www.CaixaCatalana.cat
projecte@caixacatalana.cat
Telfs: 902 362 066 / 651 686 500

Anònim ha dit...

Hi ha un error clau en el titol: no es la unica solució per a la llibertar econòmica i deixar de dependre d'Hisenda